Dirigent


DIRIGENT


Annemieke Fictoor
(1955) is amateur dirigent en heeft een opleiding in de kunsten. Zij studeerde zowel Interieurarchitectuur als Grafische Vormgeving aan de ABK Minerva in Groningen, daarvoor enige jaren aan het Conservatorium (Prins Claus Conservatorium) in Groningen.

Annemieke is ruim 30 jaar werkzaam als zelfstandig interieurarchitect, grafisch vormgever en als kunstschilder (stillevens & landschappen). Heeft als opdrachtgevers particulieren, bedrijven, musea, overheden, project-organisaties en instellingen op het gebied van cultuur en natuur. Exposeert regelmatig met haar werk in diverse galeries en neemt deel aan diverse kunstroutes.

Annemieke Fictoor dirigeert ruim dertig jaar a-capellakoren. Eerder stond zij voor het Klein-A-Capella Koor. Zij is dirigent van het Coro Sine Nomine en was ruim 10 jaar dirigent van het wijkkoor (a-capella) van het Hoornse Meer, Groningen.

”Muziek is een diepe levensbehoefte, het stimuleert me bij mijn werk, geeft mijn schilderijen vorm, brengt me rust en stilte. Als dirigent van het Coro Sine Nomine krijg ik zoveel terug; de inzet van alle leden is echt heel bijzonder. Dat samen zingen, het instuderen, gezeten aan tafel, of bij de openbare repetities in het prachtige kerkje van Middelbert, gelardeerd met de nodige humor, het is bijzonder, diep en rijk samen te musiceren”.

www.fictoorvormgeving.nl
www.annemiekefictoor.nl
www.fictoor.nl